kripto művészet - NFT világ

Damien Hirst is érkezik a kripto világba

2021. március 31. - weiler.peter

A világ egyik legsikeresebb művésze, Damien Hirst elsők között gratulált Beeple-nek a 69 millió dolláros rekord eladása után. Hirst 15 éves fia hívta fel az árverésre a figyelmét, és nyilván azóta is a kripto művészeti piacon tartja a szemét.

 

hirst_post.png

Miért zseniális művész Damien Hirst? Mert innovatív, változni képes és a kísérletező. Egészen biztos voltam benne, hogy az első olyan szupersztár alkotó lesz, aki NFT művekkel jelentkezik.

hirstshark.png

 

Az 55 éves művészt ismerhetjük a formalinban úszó cápáról, vagy a 100 millió dollárért eladott, gyémántokkal borított koponyáról.

És íme a hír: Hirst hamarosan NTF kollekcióval érkezik, méghozzá egy újonnan debütáló platformon, a Palm-on.

A Palm egy újonnan induló Ethereum alapú NFT platform lesz, ami a meglevő technológiákkal ellentétben zöldebb és olcsóbb NFT készítést ígér. A Palm első „drop”-ja, azaz online kiállítása Damien Hirst 10.000 példányban készülő papírmunkái lesznek, amikhez társul egyenként egy-egy NFT.

A vevők minden bizonnyal megkapják majd a dedikált papír lenyomatát a műveknek, és az egyedi tokennel pedig a tulajdonigazolást. Érdekes lesz majd figyelni, hogy a szupersztárok milyen stratégiával indulnak el a kripto világban. Sok „olcsóbb” munkával vagy egy nagyobb, a Beeple babérjaira törő alkotással?

Az NTF művészeti világ mára már kitermelte a saját vezetőit, az előnyük, hogy beszélik a közösség nyelvét, régen a közösség tagjai. De a maradandó művészeti értékre, és a befektetésre mégis jó garancia Damien Hirst, aki bár külsős, mégis a világ legismertebb művésze. Őt egészen biztosan követik majd olyanok, mint Jeff Koons vagy akár David Hockney, aki iPad-en digitálisan is alkot. NFT formában egy Hockney iPad rajz azt hiszem elég jó befektetés lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptomuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr3616486334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása