kripto művészet - NFT világ

900 millió forintot érő első tweet

2021. március 23. - weiler.peter

A művészeti életet alaposan megrengető NFT (non-fungible token) rendszer a képzőművészeti alkotásokon kívül más digitális relikviák értékesítésére is alkalmas.

Jack Dorsey a Twitter alapítója 2,9 millió dollárért (közel 900 millió forint) értékesítette az első tweet üzenetét, amit 2006 március 21-én küldött ki az akkor induló Twitteren.

Az üzenetben mindössze ennyi állt: “just setting up my twttr,” (csak a twttr-t állítom be).

A maga nemében rekord összegű tranzakció a kifejezetten a social média relikviáira specializálódott https://v.cent.co/ oldalon történt. A vevő Sina Estavi, a Bridge Oracle cég vezetője.

A Bitcoin és az Ethereum kriptóvalutákat is működtető blockchain technológiának köszönhetően ez a Twitter üzenet megmásíthatatlanul az új tulajdonos kriptó gyűjteményébe került, a tulajdonjogát a hálózatba kötött összes számítógép immáron nyilvántartja. És valójában ez a tény, ami megért 2,9 millió dollárt, hiszen maga a Twitter üzenet egy screenprint-tel bárki által lemásolható.

Dorsey a pénzt az Africa Response jótékonysági alapítványnak ajánlotta fel.

 

//////// Kövess az instagramon is: @peter.weiler

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptomuveszet.blog.hu/api/trackback/id/tr3816474918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása